Mozzarellás Wellness tonhalsaláta Szilveszterre

Ez a wellness tonhalsaláta könnyed vacsoraként is fogyasztható, de ott lehet a szilveszteri hidegtálak között is.

Hozzávalók 2 főre

  • 1 cs (100 g) mini mozzarella
  • 1 kis ü (230 g) magozott, zöld olivabogyó
  • 2 nagy paradicsom
  • 1 olajos, darabos tonhalkonzerv (fontos, hogy olajos legyen, mert sokkal finomabb, mint a natúr)
  • 1 kis fej lilahagyma
  • oregano
  • kevés só

Elkészítés

A mini mozzarellákat 3 részre vagdossuk, edénybe rakjuk. Csipetnyi sóval hintjük, majd oreganóval is megszórjuk, összekeverjük. Az olívabogyókat méretüktől függően 2-3 darbra vágjuk, majd a paradicsomot és a hagymát is apróra szeleteljük, belekeverjük a mozzarellába. A tonhalkonvezvet lecsöpögtetés után enyhén, egy-két mozdulattal villával megkavarjuk, a nagyobb darabokat apróbbra szedjük, hozzáadjuk a salátához. Végül az egészet oreganóval hintjük, és jól összekeverjük. majd a szilveszteri hidegtálak közé tesszük.