Wellness quinoa saláta pisztáciával szilveszterre

Itt az idő kipróbálni ezt az érdekes nevá dél-amerikai növényt wellness salátaként, szilveszterkor.

Hozzávalók 4 főre

  • 1 bögre száraz quinoa
  • 1/2 uborka
  • kis cs szárított paradicsom
  • 1/2 marék tisztíott pisztácia
  • néhány szem pekándió
  • 1 citrom leve
  • 4 ek olívaolaj
  • bors

Elkészítés

A quinoa-t beáztatjuk vízbe 1 órára. Leöblítjük, majd feltesszük főni kétszeres mennyiségű vízben. (Nagyjából 15 perc kell neki, időnként keverjük meg.) Közben kisebb kockákra szeleteljük az uborkát, kicsavarjuk a citromlevet és a többi összetevővel együtt egy tálban összekeverjük. A megfőtt quinoa-t még langyosan keverjük hozzá a salátához, majd kicsit hagyjuk hűlni. Amennyiben szükséges plusz citrommal, illetve sóval, borssal ízesítjük és a szilveszteri hidegtálak közé tesszük.