Wellnes csirkesaláta Szilveszterre

Kedves kényeztetés ez a finom wellness csirkesaláta szilveszterkor vendégeinknek.

Hozzávalók 6 főre

  • 60 dkg csirkemell
  • 40 dkg paradicsom
  • 40 dkg kígyóuborka
  • 40 dkg mirelit vagy konzerv kukorica
  • 40 dkg mirelit vagy konzerv zöldbab
  • tej az áztatáshoz, amit kevés sóval eldörzsölt fokhagymával ízesítünk
  • bors
  • kevés olívaolaj
  • ételízesítő
  • Öntethez
  • 45 dkg 12%-os tejföl
  • kevés mustár
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem, felaprítva
  • bazsalikom
  • borsikafű

Elkészítés

A csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt szilvesztert megelőző este is megtehetjük, annál jobb. Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, kevés sóval vagy ételízesítővel. (Én mikróban szoktam.) A megmosott paradicsomot cikkekre, az uborkát 2-3 cm hosszú, vékonyabb hasábokra vágjuk. A húst kivesszük a tejből, lecsurgatjuk, és 3-4 cm hosszú csíkokra szeljük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon pirítjuk, pici vizet alátéve puhára pároljuk. Ha kész, kihűtjük. Az öntethez a sovány tejfölt kikikeverjük a hozzávalókkal. A kihűlt húst összekeverjük a zöldségekkel, ráöntjük a mártást, átkeverjük, és 1-2 órát hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.