Vadrizses wellness tonhalsaláta Szilveszterre

Ez a különleges wellness saláta a vendégei kedvence lesz szilveszterkor.

Hozzávalók 4 főre

  • 30 dkg vadrizs
  • 1,8 l víz
  • 1/2 kk gyömbérpor
  • 1/2 kk Jamie Oliver füstölt chili fűszerkeverék
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 zacskó mozzarella
  • 3 szem kemény paradicsom
  • 1 doboz konzerv tonhal
  • 1 fej fehérhagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • bors

Elkészítés

A rizst alaposan leöblítjük, majd kb. 1 l vízben fölforraljuk. Leöntjük a vizet, ismét leöblítjük és felöntjük 1,8 l vízzel, sózzuk, 45 percig magas hőmérsékleten főzzük, míg az összes folyadékot fölszívja, majd hagyjuk kihűlni. Apróra vágjuk a hozzávalókat, összeforgatjuk a kihűlt rizzsel, a fűszerekkel, és a citrom kifacsart levével. Sózzuk, borsozzuk. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd a szilveszteri hidegtálak közé tesszük.