Kedves kényeztetés ez a finom wellness csirkesaláta szilveszterkor vendégeinknek.
A csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt szilvesztert megelőző este is megtehetjük, annál jobb. Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, kevés sóval vagy ételízesítővel. (Én mikróban szoktam.) A megmosott paradicsomot cikkekre, az uborkát 2-3 cm hosszú, vékonyabb hasábokra vágjuk. A húst kivesszük a tejből, lecsurgatjuk, és 3-4 cm hosszú csíkokra szeljük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon pirítjuk, pici vizet alátéve puhára pároljuk. Ha kész, kihűtjük. Az öntethez a sovány tejfölt kikikeverjük a hozzávalókkal. A kihűlt húst összekeverjük a zöldségekkel, ráöntjük a mártást, átkeverjük, és 1-2 órát hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.